Leka runt med odds

162950-dices

Om du har tröttnat på alla spelautomater, rouletthjul och bingobrickor, kan vi gå vidare till nästa del som finns med på flera spelsajter: nöjet att spela (och så klart vinna) på odds. 

Odds handlar om att satsa pengar på vilket lag, person eller grupp som kommer att vinna. Det finns odds om sporter, musik, politik och mycket mer. Melodifestivalen är populärt att spela på, detsamma gäller vem som vinner majoriteten i riksdagen. Men sport erbjuder kontinuerligt med odds, inte bara under en viss del av året. Odds på hockey, fotboll, amerikansk fotboll, rugby, innebandy och motorsport finns året runt.

För att bli bra på odds måste man lära sig en hel del om sporten man vill spela på. Det räcker inte att bara gissa: då kommer du troligen att förlora mer än du vinner. Med lite mer insikt om hur spelet är uppbyggt, vilka som spelar och lite bakgrundshistoria på deltagarna, kan man göra mycket mer informerade beslut. Man behöver inte alltid sitta och läsa nyheterna och titta på varenda match: man kan lyssna på tips från nätet och dra nytta av vad andra tror. Om du vet mer om sporten eller deltagarna, kan du också se när ett odds är fördelaktigt eller inte.

Låga odds ger högre chans till vinst, men mindre utbetalning. Högra odds betyder att det är mindre chans att den sidan tar vinsten, men de högre oddsen betyder också att du får mer pengarna tillbaka om du vinner. De höga oddsen kanske inte känns så farliga för dig som är insatt i ämnet och vet att spelbolagen lagt ett högre odds än de borde.

Men det kan också vara roligt att bara chansa ibland. Tänk på den norska mannen som satsade på oddsen att Tyskland skulle vinna fotbolls VM med 7-1 mot Brasilien: det lät helt otänkbart men stämde perfekt! Och mannen kunde inkassera ca 63 000 kronor efter att ha satsat 5 000 norska kronor med oddsen runt 11.50.