Andra spel på nätet

9888069-games-play-means-gamer-leisure-and-entertainmentVi har pratat mycket om casino och poker, men det finns så klart andra spel på nätet för den som har andra intressen. 

Flash

En typ som är perfekt för dem som bara vill ha lite tidsfördriv, är att spela enkla flashspel. Dessa spelas direkt i browserfönstret och du behöver inga extra programvaror. Det finns dock en uppsjö av flashspel, speciellt om man söker globalt.Flashspel är förstås en väldigt bred kategori som representerar en typ av spel. Underkategorierna är tusentals: barnspel, cowboyspel, pusselspel, actionspel, humorspel, skräckspel och listan fortsätter. Av den anledningen kan det vara ganska svårt att hitta en sajt som har en bra blandning spel som du uppskattar. Sök hellre efter kategorin du gillar: humor, action, sport eller liknande, för att minska ner urvalet.

MMO

Den här kategorin är också väldigt stor. Det råder också delade åsikter om vad som räknas som ett MMO-spel och inte. Den bästa beskrivningen kommer från MMOspelonline.com som säger att ett MMO-spel inte kan definieras som bara ett spel där hundratals spelare från hela världen kan mötas tillsammans. Det måste tilläggas:

”Det måste förvisso finnas en massiv spelar-bas som är aktiv samtidigt, men det måste också finnas en specifik värld som inte hade kunnat bestå om dessa spelare inte fortsatt att engagera sig”

Ett MMO-spel bjuder in hela världen och ger dem en plats att träffas och bygga upp en handling tillsammans. Det låter som dessa spel måste vara väldigt dyra och exklusiva för att klara av detta, men faktum är att det finns flera varianter på nätet. Istället kan de vara ett ”freemium”-spel där du kan spela gratis, men för att få specialsaker eller uppgradera snabbare måste du köpa för riktiga pengar. Då kan du själv välja vilken typ av spelare du vill vara: den tålmodiga gratisspelare, eller en som vill dra nyttja av allt spelet erbjuder för några extra slantar.