Texas hold’em

 

texas poker holdem

I Texas hold’em så får varje spelare två kort (som kallas hålkort eller pocketkort) som bara är ens egna och därefter kommer det under spelets gång, beroende på hur spelet går, upp till 5 stycken gemensamma kort.

Utifrån dessa korten kontrolleras sedan vem som har den bästa handen. Varje spelare använder med andra ord sina två kort tillsammans med de gemensamma korten för att bilda den bästa handen möjligt. Texas hold’em är utan tvekan den största varianten av poker som spelas just nu på nätcasinon runt om i världen.

Spelet börjar efter de första två korten är utdelade med en satsningsrunda. Den som är till vänster om mörken väljer först vad den skall göra och seda fortsätter det medurs. Satsningsrundan fortsätter ända till alla har lagt sig, satsat alla sina marker eller har satsat lika mycket som alla andra kvar i spelet.

Om minst en spelare synas eller inte höjer under första rundan kan den stora mörken checka eller höja.

Om det är några spelar kvar efter första satsningsrundan spelas vad som kallas floppen ut. Det är det första tre gemensamma korten. Efter detta sker ännu en satsningsrunda. Om det är mer än en spelare kvar efter det spelas ännu ett gemensamt kort ut(Kallat turn eller fjärde).

Efter det är en till satsningsrundan och med det läggs det sista kortet ut. Detta kallas normalt sett river. Därefter följer sista satsningsrundan, där är sista möjligheten att öka potten om man känner sig säker på sin hand. Om flera spelare kvarstår efter detta visas deras pocketkort och den som har den bästa handen vinner allt som satsats under spelet(också kallat potten).

För en djupare inblick i spelets regler och natur kan du läsa mer här på svenska Wikipedia.