Resan till att bli pokerproffs

kille pekar på pokerhandAtt vara pokerproffs är något som många drömmer om men få lyckas med. För att lyckas med detta så krävs det dedikation och en vilja att kämpa på länge då det går dåligt innan man själv når toppen. Vad är det då för steg man bör ta på sin resa mot att bli så bra på poker att man kan leva och förhoppningsvis frodas på det?

Lär dig reglerna

Det första man uppenbarligen bör göra är att läsa reglerna. De flesta pokersajterna har reglerna uppskrivna vilket gör det enkelt för dig att sätta dig in i spelet. Välj för det första vilken typ av poker du tänker satsa på. Den största pokertypen som flest proffs och lekmän spelar är Texas Hold’em. Det kan vara bäst att satsa på just denna typen då det finns mest information tillgänglig om spelet vilket kan hjälpa dig i din resa.

Läs allt du kan

För att ha någon som helst möjlighet till vinst så krävs det att du läser på dig gällande de viktigaste strategierna, tankesätten och den statistik som behövs för lyckat spel. Det finns en stor mängd böcker i ämnet och när det börjar bli allt mer avancerat så är det upp till dig att förstå spelet på ett så bra sätt att du kan avgöra vilket information som är bra, och vilken som är dålig.

Sakta men säkert

För att du faktiskt skall lära dig något så krävs det att du sätter din kunskap i bruk. Att spela online med mindre insatser kan vara ett bra sätt att börja lära sig utan att riskera allt för mycket. Det är här du kan börja känna efter hur bra det går för dig. Detta kan dels ge dig information om hur du bör förändra ditt spel samt om det är något du bör göra på heltid. För vissa kan det vara roligare att spela Poker som hobby eller  att endast ha det som en liten sidoinkomst. Markoolio har funderat lite på detta och tar upp det i denna krönikan.